Leestijd: 2 minuten

Nieuw in Facebook: 3D posts en 3D ads!

Veel cooler wordt het niet. Sinds een tijdje kun je in advertenties en posts 3D-modellen verwerken. De Facebooker kan met een simpele muis- of vingerbeweging het 3D-model ronddraaien en een product van alle kanten bekijken.

Houd je muis (of vinger) vast en sleep bovenstaand 3D model van LEGO maar eens.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Nieuwe sneakers, de coolste nieuwbouwprojecten, speelgoed en designer tassen. Deze coole feature is een droom die uitkomt voor online marketeers en webwinkels.

Facebook visie op 3D en VR

Facebook heeft jaren geleden Oculus, – de maker van de Oculus Rift VR bril – gekocht. Toen kondigde de social gigant al aan dat VR (en dus 3D) in de toekomst een grote rol zou gaan spelen. En dus is deze stap een logische.

gIFT model

Pas op, nu wordt het nerdy. 😉 Doordat Facebook gebruikmaakt van het glTF model (een 3D formaat dat breed gebruikt wordt) is het nu al mogelijk om met bijvoorbeeld een Sony smartphone in real life een object te scannen en als 3D model op Facebook te plaatsen (zie voorbeeld hieronder). Ondanks dat het nog kinderschoenenwerk is, zijn wij laaiend enthousiast over de potentiële mogelijkheden. Het enige nadeel is dat de modellen niet groter dan 3MB mogen zijn. Het is soms dus passen en meten om je 3D creatie binnen deze bestandsgrootte te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

#BLOG
Wat is nou eigenlijk IPM?
Lees blog
#BLOG
Nieuw in Facebook: 3D posts en 3D ads!
Lees blog
#BLOG
Optimaliseer je YouTube video’s en kanaal met 6 SEO tips!
Lees blog