#CONTENT MARKETING #SEO #BLOGGEN

IJsbrekers ondersteunt STOX met blogs

STOX Energy Socks heeft de ouderwetse compressiekousen weer hip gemaakt! Stox helpt vermoeide benen, spataderen en blessures tegengaan. IJsbrekers heeft een serie blogs geschreven om dit innovatieve merk bovenaan in Google te krijgen.

Bij IJsbrekers waren we ook wel even verrast toen STOX ineens voor de deur stond. Want, net als een groot gedeelte van Nederland waren ook wij ook nog niet zo bekend met hét hippe alternatief voor ‘ouderwetse’ compressiekousen. Speciale kousen om de bloedcirculatie in kuit en onderbeenspieren te stimuleren. Ideaal voor hardlopers, voor mensen met staande beroepen en op lange vliegreizen. STOX had op kousenvoeten de sokkenmarkt betreden.

SEO & branding

Aan IJsbrekers de taak om met prikkelende blogs en content de verdere koers te bepalen qua vindbaarheid, branding en imago. De doelstelling was tweeledig; iedereen die baat heeft bij STOX duidelijkmaken dat STOX kousen niette vergelijken zijn met de vleeskleurige kousen die je misschien nog van vroeger kent. Door de hippe designs en ultieme pasvorm zijn STOX een must voor iedereen die weleens last heeft van vermoeide en pijnlijke benen. Daarnaast  moest de website van STOX meer organisch verkeer trekken.

Casus voor de ultieme kous

Na een uitgebreid zoekwoordenonderzoek om de 100 belangrijkste keywords op basis van markt, concurrentie en zoekvolume te identificeren, volgde een SEO advies om de website technisch zo goed mogelijk te krijgen. Het produceren en publiceren van content was de volgende stap. Een mix van puur SEO georiënteerde blogs en shareable fun artikelen zorgde voor meer bereik op social media. Content varieerde van de ‘ultieme hardloop Spotify playlist’ tot weetjes achter sportblessures waar je tegenaan kunt lopen.